Wednesday, March 21, 2012

mereka pejuang islam

        Sebak baca kisah-kisah perjuangan tokoh-tokoh islam. Ada yang nyawanya dihujung peluru musuh-musuh islam. Itu imam Asy-Syahid imam Hassan Al-Banna.. kata-katanya penuh nasihat berguna. Beza dengan diri, pertuturan penuh dengan ghibah dan sia-sia. 

        Ada juga syahid kerana dibom. Ya Allah, lelaki itu lumpuh. hanya berkerusi roda. tapi kata-katanya ibarat api yang memarakkan semangat jihad pejuang-pejuang islam. Yahudi laknatullah pun takut padanya. Jika difikirkan, lelaki itu berkerusi roda dan lumpuh, apa lah sangat yang bisa dilakukannya. 

        Wanita ini namanya Zainab Al-Ghazali. wanita.... lemah, lawan gusti dengan dia pasti kalah. tentera boneka yahudi mengheretnya ke dalam penjara. Sebaik pintu penjara ditutup, anjing dilepaskan untuk menggigit zainab al-ghazali. Hanya Kekasih yang satu tempatnya meminta ketenangan dan perlindungan. Dia dikeluarkan dari tempat kurungan. Terkejut tentera yahudi itu, satu pun kesan gigitan anjing tidak kelihatan di badannya.

          Baru-baru ini.. berita kematian 2 permata islam selayaknya mereka digelar srikandi islam. Almarhumah nurul hidayah abdul aziz dan Almarhumah fatini muhammad. 5 sahabat yang baru balik dari menziarah sahabat yang ditimpa musibah. Dalam perjalanan balik, perodua viva yang mereka naiki terbabas dan mengorbankan 2 sahabat ini. Sedekahkanlah Al-Fatihah buat mereka..  Semoga kita mewarisi semangat juang mereka demi Islam.
         
         

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...