Monday, June 25, 2012

Tangisan kegembiraan Mesir


Penuh Wall FB saya dengan wajah Dr.Morsi
 Subhanallah.. Alhamdulillah..Allahuakbar. 
Akhirnya Mesir kembali ke tangan Ikhwanul Muslimin.
Inilah kemenangan yang selama ini dinanti-nantikan oleh orang Islam dan Misriyyin khususnya. Kemenangan Dr.Morsi pada pilihanraya Mesir baru-baru ini bukan sekadar untuk memilih seorang pemimpin yang berfikrah islami, tetapi lebih daripada itu.

Masih ingatkah adik-adik dengan Imam Hassan Al-Banna? Pernah dengarkah nama ini?

Asy-syahid Imam Hassan Al-Banna

Inilah wajah Imam Hassan Al-Banna. Penyusun Al-Mathurat. Beliau yang mengasaskan Ikhwanul Muslimin. Beliau menubuhkan Ikhwanul Muslimin di saat pemikian anak muda Mesir pada ketika itu terpengaruh dengan cara hidup Barat. Kerana cara pembawakan Ikhwanul Muslimin yang dilihat menentang kerajaan yang zalim dan sekular, beliau akhirnya mati ditembak. Mayat beliau tidak dibenarkan dilihat oleh keluarga beliau sendiri. SubhanAllah.. inilah kisah seorang pejuang islam. Bacalah kata-kata dalam gambar di bawah ini.
"Al-Banna, syed Qutb dan lain-lain sedang tersenyum gembira. Benih perjuangan mereka kian bugar memekar. InsyaAllah"

Kata-kata ini saya anggap sebagai penaik semngat untuk terus berjuang demi Islam kita imani saat ini dan selamanya insyaAllah. Perjuangan ini bukan singkat.. ia mengambil masa yang sangat lama. kenapa? kerana kita tidak tahu bila Islam akan menang. Tapi, apa yang perlu kita buat adalah berusaha. Percayalah adik-adikku akan janji Allah. Tiap kali rasa lemah dan lelah pada di jalan perjuangan ini.. pujuk kembali hatimu dengan jani Allah dalam surah Al-Isra'

"bilakah kemenangan itu?" Katakanlah: "mudah-mudahan ia sudah hampir."
-surah al-isra':51-Mungkinkah Kemenangan Ikhwanul Muslimin di Mesir akan jadi satu petanda kepada kita bahawa Palestin akan bebas semula ? Selama pemerintahan Hosni Mubarak, bantuan susah untuk sampai ke Palestin kerana tentera yang mengawal sempadan antara Palestin dan Mesir (Rafah crossing tak silap saya) adalah tali barut Israel. 


Mudah-mudahan lebih banyak negara akan ikut jejak langkah Mesir. Allahuakbar..Allahuakbar.. 
Ikhwanul Muslimin bukan 1 di dunia ini. Bukan di Mesir sahaja. =)


1 comment:

Agen Topup Murah. Percuma HANDPHONE!! said...
This comment has been removed by a blog administrator.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...