Monday, October 4, 2010

Penawar kejang kakiDengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Selawat dan salam buat junjungan kita Rasulullah S.A.W dan para ahlul bait, sahabat-sahabat baginda dan mereka yang sentiasa mengikuti sunnahnya. AminDiriwayatkan di dalam kitab Ibnu Sunnu dari Al-Haitsam bin Hanasy berkata:

Pernah kami bersama Abdullah bin Umar r.a. Tiba-tiba kakinya kebas. Seseorang berkata kepadanya, “ Sebutkan orang yang paling engkau cintai.” Dia berucap, “Hai Muhammad s.a.w” Dengan serta merta kebas itu hilang seperti baru dilepas dari ikatan.

3 comments:

Aanas said...

salam adik,
ditakdirkan achik 2-3 malam ni kaki asyik rasa nak kebas jer.. agaknya sebab mengandung kot.. panic jugak sebab achik dok teringat pasal penyakit Deep Vein Trombosis yang boleh kena kat orang pregnen.. Insyaallah achik amalkan bila kena kebas kaki lagi... Alhamdulillah.

light 0F happiness said...

Waalaikumussalam kak achik :) moga petua para sahabat Rasulullah s.a.w bermanfaat..Nauzubillahiminzalikh.. minta dijauhkan dr penyakit tu. saya doakan kak achik & baby sentiasa sihat walafiat insyaAllah.. mesti x sabar kak tunggu detik bahagia :D

Mar said...

sesungguhnya nabi pemberi syafaat,..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...