Sunday, October 30, 2011

Konferens Negara Islam- Dunia menuju Khilafah
Hizbut Tahrir

The amir of the ummah is a shield
who protect the ummah....


Baru-baru ini pada 30 oktober 2011 telah diadakan konferens Negara Islam-Dunia menuju khilafah anjuran HIZBUT TAHRIR. 

Ana bukan ahli hizbut tahrir, tapi ana menyokong perjuangan hizbut tahrir. Menuju ke arah satu khilafah. Khailafah islamiyah. InsyaAllah.

Lima orang panel yang mewakili Hizbut Tahrir dari setiap negara ;
1.Ismail Yusanto (Indonesia)
2.Uthman Badar (Australia)
3.Taji Mustafa (UK)
4. Syeikh Yusuf (Palestina)
5.Abdul Hakim Othman (Malaysia)

Antara is kandungan talk pada hari itu adalah tentang the evil ideologi of sekularisme yang diutarakan oleh ustaz Ismail Yusanto. Disebabkan delegasi (cewah :p) dari Uitm datang lambat, itu je lah yang kami sempat dengar. 

Selepas itu, ustaz Uthman Badar. Beliau menegaskan semua umat Islam harus memainkan peranan masing-masing sebagai orang Islam kerana kita adalah satu ummah. Beliau juga bercerita tentang seorang pelajar di Libya yang dibunuh di Tripoli kerana menganggotai Hizbut Tahrir.

Disambung lagi dengan Taj Mustafa dari UK. Dia sangat Best! sebab kami tak bosan dengar celotehnya. Bukan nak kata yang sebelum dia membosankan,  tapi suara mereka perlahan tak macam Taj Mustafa.. lantang. Seorang bertanya kepada Taji Mustafa "Why are you willing to let go your money for Islam?" Dia jawab " Because it is the power of Aqidah LAILAHAILLALLAH!!" Tiada Tuhan yang disembah selain Allah. Sebab kita sayang agama kita sebab tu kita sanggup gadai nyawa dan harta untuk Islam. Taji Mustafa juga berkata "Muslims, we are rich but we are poor, because we are divided." Dan satu cara untuk menyatukan umat Islam adalah dengan mewujudkan negara Islam dengan melantik seorang AMIR OF THE UMMAH. 

Seterusnya, Syeikh Yusuf. er..maaf.Ternganga. Dia cakap Arab lah. Nasib baik MC ulas balik apa yang beliau katakan. Umat Islam lemah sebab itu Palestine jadi seperti sekarang. Pada zaman Abbasiyah, umat Islam terleka akibatnya Palestine jatuh ke tangan Yahudi hingga dibebaskan oleh Salahuddin Al Ayubi. Tanah Palestine dibuka oleh Saidina Umar. Sultan Palestine enggan jual tanah Palestine kepada yahudi bila yahudi menawarkan sejumlah wang yang banyak untuk membeli tanah Palestine. Baginda berkata, Kalau nak tanah Palestine, tunggu hingga khalifah Islam jatuh dan itulah yang berlaku sekarang. Yahudi sedang cuba menjatuhkan sebarang cubaan ke arah Khilafah Islamiyah. 

Akhir sekali, Ustaz Abdul hakim Othman, Presiden Hizbut Tahrir Malaysia. Beliau mengatakan zaman khilafah semakin hampir kerana semakin ramai umat Islam mula bangun dari tidur yang panjang. Kebangkitan di timur tengah telah membuktikan umat Islam tidak mahu pemimpin yang zalim. Siapa sangka, pada tahun 2011, kita menyaksikan satu persatu pemimpin zalim digulingkan dari pemerintahan oleh rakyat islam. 

Kata-kata yang paling melekat dalam minda ana : 
PERASAAN KEBANGSAAN MENGHALANG UMMAT BERSATU


Takbir... ALLAHUAKBAR
tabik dengan muslimin... ramai. Alhamdulillah.. ada harapan 

3 comments:

abu idris said...


arrayah.info
- Laporan video dan bergambar Konferens Negara Islam - Dunia menuju Khilafah

Seri Kandi Islam said...

Allahhu akbar!! insyaAllah..waktu itu makin hampir.. Khilafah is just a matter of time..

SoutulMujahid said...

Taji Mustafa mmg seorang jurucakap yg berkarisma. cuba tgk videonya di YouTube pulak

dan tgk sini jugak:
Laporan Konferens Negara Islam - Dunia Menuju Khilafah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...